We komen weer thuis

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op dinsdag 20 augustus 2019


Heaven Is My Home by Leroy Skalstad


Een schitterend licht omhelsde Alfredo terwijl hij op de stoep lag in het centrum van Santiago de Chile. Het deed hem knipperen en een hand voor zijn ogen houden. Toen klonk er een tedere stem diep van binnen:

“Er is geen begin, er is geen einde.”


Alfredo opende zijn ogen, en tot zijn verbazing voelde het licht erg plezierig aan. Een warm gevoel vulde zijn hart en straalde door heel zijn lichaam. Het toverde een glimlach op zijn verweerde, vermoeide gezicht. Toen spitste hij zijn oren naar het geluid van kindervoetstapjes dat in de verte weergalmde. Net toen hij zich begon af te vragen waar het geluid vandaan kwam, verschenen twee kleine kinderen voor hem. Een klein meisje en een klein jongetje stonden hand in hand naar hem te kijken met een glinstering van liefde in hun ogen. Zij konden niet veel ouder zijn dan vijf, giste Alfredo.

“Mijn naam is Maddie,” zei het meisje met de allerliefste glimlach op haar gezicht,” en dit is Josh.”

“We zijn hier om je terug naar huis te gidsen,” zei Josh glimlachend en stak zijn andere hand uit naar Alfredo.

Vreemd genoeg was Alfredo totaal niet verbaasd door Josh zijn woorden en ook niet door de kinderen hun plotselinge verschijning. Toch was er wel iets wat hem bezighield. Hij was het wel gewend dat mensen hem negeerden, maar hoe kwam het dat de voorbijgangers ook geen aandacht aan de kinderen schonken?


Drake Started From The Bottom


De ondergaande winterzon strooide allerlei tinten paars over de hemel boven de binnenstad van Johannesburg. Het signaal voor vredelievende mensen om zich naar huis te haasten. De leden van de tienerbende wisten wel waarom. Hun leider glimlachte. Hij pronkte met twee gouden voortanden en zijn gloednieuwe Walther PPK. Op zijn bevel, liet zijn chauffeur de gedateerde, luxe Mercedes uitzwenken naar de stoeprand. Vier deuren vlogen open om de bende uit de auto te laten stuiven, maar iets hield de jongens tegen.

“Hoi,” sprak Josh rustig met een stralende glimlach op zijn gezicht.

Niet een van de bendeleden reageerde. In plaats daarvan staarden zij met open mond naar het schattige meisje en jongetje die hand in hand bij de auto stonden. Alle door angst gedreven agressie en woede dat zich in hen op hadden gehoopt, smolt ogenblikkelijk.

“We zijn gekomen om jullie de weg naar huis te helpen vinden,” vulde Maddie aan.


Sri Lanka by Jurgen Scheffler


In een bijna meditatieve staat plukte Mandari systematisch de theebladeren in het veld vlakbij haar dorp in Sri Lanka. Met een vleugje melancholie herinnerde zij zich haar kindertijd toen zij en de andere kinderen in de rivier zwommen op warme zomerdagen. Voor haar leek het dat zij weinig kans had gehad om te genieten van het kind zijn. Vanaf haar negende verjaardag had zij haar moeder en haar tantes elke dag behalve zondag naar de velden vergezeld. Er waren hongerige magen om te vullen en broers en zussen die kleren nodig hadden. Dat was veel belangrijker dan naar school gaan en dingen leren die zij toch niet nodig zou hebben. Meteen werden haar gedachten tot stilstand gebracht door het geluid van ritselende bladeren. Zij hield op met plukken en keek intuïtief naar rechts om de meest engelachtige gezichten te zien die zij ooit onder ogen had gehad.

“Maakt u zich geen zorgen, mevrouw. We zijn hier om u te helpen,” sprak het meisje troostend.

Mandari zei niets. De tranen van vreugde die over haar wangen biggelden, spraken voor zich.

“Kom met ons mee,” voegde het jongetje eraan toe. “Weet je, we gaan allemaal naar huis.”

Simple Minds Midnight Walking


Pedestrians by Brian Merril


Ishiro keek omlaag vanuit zijn kantoor in de wolkenkrabber naar de voetgangers die zich uit alle richtingen haastten over de straten van Osaka. Zij herinnerden hem aan de keren dat hij als jonge jongen urenlang gekeken had naar de mieren die zich in en uit hun nest snelden. Dat was het moment waarop hij zich had gerealiseerd hoe belangrijk het was voor mensen om samen te werken voor het algemene belang. Nu vroeg hij zich af hoe hij hier terecht was gekomen, aan het werk voor een van de wereld’s rijkste banken. Elke dag was hij betrokken bij transacties die mensen niet tot elkaar bracht, maar hen juist uit elkaar dreef. Dat mensen tot over hun oren in de schulden zaten en dat hij hen en de samenleving beroofde van elke cent die zij hadden, maakte hem verdrietig.


De gedachtestroom werd tot een plotselinge halt gebracht door een zacht getrappel van kindervoetjes achter hem op de marmeren vloer. Tranend welden op in zijn ogen toen hij zich omdraaide en oog in oog kwam met twee lieve kleine kinderen.

“Het is niet erg om te huilden, mijnheer. Uw tranen zullen uw pijn wegspoelen,” zei Josh alsof het de gewoonste zaak van de wereld was.

“Ja, we weten dat u diep in uw hart eigenlijk een lieve jongen bent,” zei Maddie terwijl zij haar hand troostend in Ishiro’s hand legde. “Het komt allemaal goed.”


Het geluid van piepende remmen en gierende banden, gevolgd door dat van brekend glas, barstte door de stilte van de vroege ochtend en bevroor het leven voor heel even. Terwijl de familie in de auto die slechts seconden geleden zich in de enorme maple boom had geboord de schemering tussen leven en dood betrad, straalde een enorme bol van schitterend licht vanuit de auto naar buiten toe door heel de omgeving. In dit moment dat voelde als een eeuwigheid klonk een rustige, tedere stem diep van binnen:

“Er is geen begin, er is geen einde.”


British Columbia by James Wheeler


Met angst voor wat hij aan zou treffen, opende de motoragent het autoportier en staarde verdrietig naar de twee levenloze jonge kinderen op de achterbank. Hij zat nu al bijna veertig jaar bij het korps van British Columbia, en toch raakte incidenten zoals dit hem nog. Om zo zijn onschuldige neefje en nichtje zo te zien, stak hem als een mes in zijn hart. Op hetzelfde moment deed zijn onderbuikgevoel hem naar het met mist bedekte weiland kijken, zo’n twintig passen naar rechts waar hij, tot zijn verbazing, Maddie en Josh zag staan, hand in hand en blij glimlachend.


“Oom Rick, papa en mama overleven het wel. Zeg ze alsjeblieft dat het goed met ons gaat,” sprak Maddie zacht.

“Waar gaan jullie heen?” vroeg de agent.

“We zijn op weg naar de hemel,” antwoordde Josh, “en iedereen over de hele wereld gaat met ons mee.”

“Maak je geen zorgen,” voegde Maddie eraan toe toen zij zag dat Josh zijn woorden een bezorgde blik op hun oom’s gezicht veroorzaakten. “Je gaat niet dood, want de hemel is een plek in ons hart. De hemel is ons thuis.”

“En wanneer we thuis komen, zijn we vol liefde,” zei Josh. “Liefde helpt ons om wonderen te verrichten.”

“Ja, daarom gaan we allemaal naar huis,” legde Maddie opgewonden uit. “Zodat we allemaal samen wonderen kunnen verrichten en de wereld gelukkig kunnen maken.”

Tranen van liefde stroomden over het gezicht van de politieagent en in de hoeken van zijn glimlachende mond.


“Gaat het wel, Ricky?” vroeg zijn jonge partner, die aanvoelde dat er iets bijzonders aan de hand was.

Rick keerde zich om, keek hem aan en besefte dat hij de enige was die zijn nichtje en neefje in het weiland zag staan. Toen keek hij achterom en zag hoe Maddie en Josh wegrende in de verte, nog steeds hand in hand. Net voordat zij over de horizon verdwenen, stopten zij, draaiden zich een laatste keer om en zwaaiden naar hem. Een overweldigend gevoel van vreugde kwam vanuit zijn hart opzetten en stroomde door elke ader in zijn lijf. Het deed hem heel rustig glimlachen.

“We komen weer thuis,” fluisterde hij.


John & Vangelis Ill Find My Way Home


Afbeeldingen:

‘Heaven Is My Home’ van Leroy Skalstad op Freeimages

‘Sri Lanka’ van Jürgen Scheffler op Pixabay

‘Pedestrians’ van Brian Merril op Pixabay

‘British Columbia’ van James Wheeler op Pixabay


Wil je ook op de hoogte blijven? Abonneer je op de Tekstschrijver nodig Blog!

Wil je meer weten over mijn diensten? Kijk dan verder op mijn tekstschrijver website of op mijn andere twee websites:


Wim Beunderman Concepting Branding Storytelling

For Love Only Publishing
Gearchiveerd in de categorieën: transformatie, persoonlijke groei, inzicht, zelfinzicht, inspiratie, hart, bewustzijn, liefde, energie, spiritualiteit, verhalen

Voorzien van de labels: tekstschrijver, hart, liefde, leven

Deel deze blog

Geef je reactie op deze blog

Abonneer op mijn blog
Categorieën