Samen met jou

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op dinsdag 18 juni 2019


A Stormy Paradise by Fabrizio Turco


Zelfs nu, terwijl ik op de veranda van het strandhuis stap om de laatste onweerswolken aan de horizon te zien vertrekken, voelt de lucht bedompt. Het benauwt me zoals een wollen deken op een warme zomerdag. Ogenblikkelijk dringt het tot me door hoe helder de storm op de vroege ochtend weerspiegelde hoe ik me voel na onze verhitte uitwisseling gisteravond laat. Ik slaak een diepe zucht in een poging om mijn zwaar beladen hart te troosten en begin in m’n eentje te lopen door het door regen doordrenkte zand naar het water.


De golven die zachtjes om mijn enkels kabbelen, helpen mij om iets te ontspannen en ik begin terug te kijken op de gebeurtenissen die leidden tot onze ruzie. Het zat er aan te komen. Terugkijkend op mijn leven met jou, vind ik het niet verrassend hoe wij steeds op dezelfde manier op elkaar reageren. Op de een of andere manier schuif ik steeds mijn eigen behoeften opzij en ga in op die van jou. Nu ik het erover heb, mijn longen piepen weer. Een teken van hoe beperkt en gevangen ik me voel. Toch, wat gisteren gebeurde, markeert een keerpunt. Met een verfrissende helderheid zie ik nu de ware aard van onze relatie.


George Benson This Masquerade


Ik vergelijk onze relatie met een levensechte maskerade waarin geen van ons openheid geeft over onze gedachten en gevoelens. Wij draaien rondjes om elkaar. Om exact te zijn, ik draai rondjes om jou. Mijn leven draait om jouw eisen, die jij stelt met zo veel drama dat het moeilijk is voor mij om ze te negeren. Continu hoor ik mezelf ‘ja’ zeggen tegen wat jij wilt, om te voorkomen dat ik je pijn doe of boos maak. Het resultaat is dat ik mezelf teleurstel, want ik doe nauwelijks wat mij gelukkig maakt.


Parrots by Edmondlafoto


Ondertussen, terwijl ik terug naar het huis slenter, bespeur ik rechts een stel papegaaien op een steenworp van mij vandaan, in de smalle strook van regenwoud die aan de kustlijn grenst. Ze lijken het klassieke voorbeeld van een liefdespaar dat steeds aan elkaar zit en genegenheid toont op een manier die Romeo en Julia groen van jaloezie zou doen zien. Een vleugje melancholie bevliegt mij en herinnert me aan onze begintijd. Met de tranen in m’n oog, vraag ik me af hoe het zover had kunnen komen. We pasten bij elkaar als een peper- en zoutstel. De één wist altijd wat de ander dacht en voelde, en hoe de behoeften van de ander vervuld konden worden. Het was alsof we voor elkaar waren gemaakt.


Ik kan me van die tijd geen wrijving herinneren. Het was koek en ei. Tenminste, tot jij ophield met naar mij te luisteren en ik ophield met praten. Nu realiseer ik me dat ik niet goed voor mezelf zorgde en volgens mij is dat waar het verkeerd liep. We hielden op met elkaar te communiceren. Schijnbaar zomaar werd onze verbinding alsmaar zwakker totdat we elkaar begonnen te vermijden. En dit is het punt waarop we nu beland zijn. Toch verlang ik ernaar om me met jou te herenigen en opnieuw te beginnen. Met een beetje geluk kunnen we dit weer goedmaken.


Wings With A Little Luck


“Kom op,” fluister ik tegen mezelf terwijl ik de hordeur open, het huis naar binnen ga en me naar de keuken begeef. Ik vraag me af hoe je zal reageren op het voorstel dat ik zo ga doen en voel me meer op m’n gemak als ik de sterke geur van koffie ruik die zich door de keuken verspreidt vanuit het koffieapparaat dat ik vergeten ben uit te schakelen. Ik sta even stil, sluit m’n ogen en haal diep adem. Dan loop ik naar het apparaat, schakel het uit en schenk wat van het dampende, donkerbruine vocht in een grote mok. “Ahhh,” zucht ik nadat ik een grote teug heb genomen, “precies goed.” Met enkele slokken leeg ik de mok tot de laatste druppel.  


“Het spijt me.”

Ik kijk langzaam omhoog en staar in de verte om direct contact te vermijden.

“Mij ook,” antwoord ik, een beetje verrast door de heesheid van mijn stem.

Deze introductie wordt gevolgd door een korte stilte, waarin ik naar de juiste woorden zoek. Ik schraap m’n keel en begin te spreken. Ik herhaal de herinneringen die mij slechts enkele minuten geleden te binnen schoten op het strand, en de bijbehorende gedachten en gevoelens.

“Wat zeg je ervan? Gaan we er weer voor?”

“Ja, dat wil ik heel graag,” komt het antwoord zonder aarzeling.

Nu we tot deze gezamenlijke beslissing zijn gekomen, schieten woorden mij tekort. Maar dat geeft niet, want in de liefdevolle omhelzing die erop volgt, heb ik ineens mijn verbinding met jou teruggevonden. Met mijn ogen dicht en de meest serene glimlach op m’n gezicht zit ik en geniet van een diep en aangeboren liefde binnenin mij. Nu herinner ik me de bedoeling van onze diepe, eeuwige verbinding. Het is via jou en onze relatie dat ik mezelf ten diepste kan ervaren.


You’re the reason why the opera is in me U2


U2 Sometimes You Cant Make It On Your Own


Key Largo Palms And Sky by Winterdove


Later op de dag ben ik in mijn eentje door de prachtige tuin aan het wandelen. Ik hoor de wind door de palmbladeren ruisen en kijk omhoog naar een heldere, strak blauwe lucht. Op dezelfde manier waarop de lucht de wolken voorbij heeft laten gaan, heeft mijn hoofd zich vrijgemaakt van beperkende overtuigingen. Angst en onzekerheid hebben plaatsgemaakt voor liefde en vertrouwen. En eerlijkheid. Ik besef dat de belangrijkste relatie in m’n leven niet met jou is maar met mezelf, en dat eerlijkheid de sleutel is die de deur opent tot een succesvolle relatie. Ik moet eerlijk zijn tegen mezelf en ontdekken wat de bedoeling is van mijn leven. Wat zijn mijn behoeften en verlangens? Wat geeft mij voldoening? Hoe meer ik naar mijn hart luister, hoe beter ik mezelf zal leren kennen. Ik ga niet langer mijn aandacht alleen op jouw of andermans behoeften richten maar meer op die van mezelf. Ik zal trouw blijven aan mezelf en mezelf onvoorwaardelijk liefhebben, ongeacht wat jij of een ander ook vindt.


Ik glimlach een tevreden glimlach, niet alleen om dit moment van persoonlijke wijsheid, maar om de betoverende geur die komt uit de frangipanes die in al hun glorie bij de schutting bloeien. Ik kom dichterbij, steek m’n neus zo diep mogelijk in een van deze adembenemend mooie, tropische bloemen en haal diep adem. In de Polynesische cultuur symboliseert de frangipane intense liefde en een blijvende band. De geur doet me beseffen hoe ik ervan hou om met jou samen te zijn. Als ik één ben met jou, vermengen hart en hoofd zich in harmonie. Mijn relatie met jou maakt mij heel. Dit realiserend, geeft mij een heerlijk, warm gevoel. Het overweldigt me, en in enkele seconden drijf ik af naar een dagdroom.


Plumeria by DiversePixels


Plotseling kom ik weer tot bezinning en bevind ik me voor de beslagen spiegel in mijn badkamer thuis. Het is dan dat ik me realiseer dat dit allemaal één grote droom was. De storm en onze nachtelijke ruzie, mijn momenten van reflectie op het strand de volgende ochtend, ons helende gesprek en mijn wandeling door de tuin behoorden allemaal tot mijn verbeelding. Ze waren helemaal niet echt. Of toch wel?


Terwijl ik naar mijn weerspiegeling in de spiegel kijk en diep in mijn eigen ogen tuur, besef ik dat wat een intern dialoog tussen m’n ware zelf en m’n ego bleek te zijn toch heel echt is voor mij. Jij bent weliswaar niet van vlees en bloed maar je bent wel degelijk persoonlijk. Je bent een deel van mij, je bent mijn ego. Toch kan het leven met jou me heel erg op de proef stellen als ik niet naar mezelf luister. Tegelijkertijd zou een leven zonder jou zinloos zijn en zou de zelfreflectie ontbreken die me in staat stelt om mezelf in m’n fysieke vorm te ervaren en om mezelf volledig te begrijpen. Ik begrijp waarom je je zo gedroeg. Je liet de angst over jou regeren en jezelf leiden door je overlevingsmechanismen uit je kindertijd. Maar je hebt deze niet meer nodig. Luister simpelweg naar je hart en ik zal er voor je zijn. Ik zal voor je zorgen.


Nu stop ik met staren en kijk ik weer naar mijn spiegelbeeld. Tranen van liefde rollen over m’n wangen terwijl ik de boodschap lees die ik zonder erbij na te denken moet neer hebben gekrabbeld in de condensatie op de spiegel:


Weet je dat ik je gemist heb? Welkom terug.


Je ware zelf X


George Benson Being With You


Afbeeldingen:

‘A Stormy Paradise’ van Fabrizio Turco op Freeimages.com

‘Key Largo Palms And Sky’ van Winterdove op Freeimages.com

‘Parrots’ van Edmondlafoto op Pixabay

‘Plumeria’ van DiversePixels op Pixabay


Wil je ook op de hoogte blijven? Abonneer je op de Tekstschrijver nodig Blog!

Wil je meer weten over mijn diensten? Kijk dan verder op mijn tekstschrijver website of op mijn andere twee websites:


Wim Beunderman Concepting Branding Storytelling

For Love Only PublishingGearchiveerd in de categorieën: transformatie, persoonlijke groei, inzicht, zelfinzicht, maatschappij, hart, bewustzijn, liefde, verhalen, storytelling

Voorzien van de labels: tekstschrijver, dromen, hart, liefde, verlangen, emotie, leven

Deel deze blog

Geef je reactie op deze blog

Reacties

 • Eric Sloep

  Geplaatst op donderdag 20 juni 2019 om 06:40 uur

  Goed geschreven. Het raakt me emotioneel. • Wim

  Geplaatst op donderdag 20 juni 2019 om 08:54 uur

  Dank je wel voor het lezen en je compliment, Eric.;-)) • briede

  Geplaatst op donderdag 20 juni 2019 om 17:02 uur

  Great stuff • Wim

  Geplaatst op donderdag 20 juni 2019 om 17:14 uur

  Thank you very much Henk ;-)) • Annet

  Geplaatst op donderdag 20 juni 2019 om 20:20 uur

  Het belang van een liefdevolle relatie met je mens-zijn eenvoudig, prachtig en krachtig beschreven. Herkenbaar en ontroerend. Dank je wel • Wim

  Geplaatst op vrijdag 21 juni 2019 om 09:12 uur

  Graag gedaan Annet. Ik ben blij dat het herkenbaar en ontroerend is. Dank je wel voor het lezen en je complimenten. ;-))Abonneer op mijn blog
Categorieën