Na braithrean - De broers

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op woensdag 24 juli 2019

Flay by xray70


Er wordt gezegd, dat op een dag, als de wereld in onrust verkeert en de mensheid verloren is geraakt in chaos, de Broers terug zullen keren. Het zijn zij die het licht van de liefde in de duisternis zullen schijnen en de geest van eenheid opnieuw aan zullen steken.


Schotse Hooglanden, honderden jaren geleden

Ewan en Owen glimlachten naar elkaar terwijl de zon vroeg op de ochtend zijn licht over de met mist bedekte heide scheen. Zij namen de tijd om van dit tafereel te genieten dat hen vulde met een gevoel van rust. Niets kon hen storen, behalve het gezoem van een hommel die boven een dichtbij zijnde met dauw bedekte distelbloem zweefde.

“Kijk daar eens,” wees Ewan naar zijn jongere broer met zachte stem om niet de oude hertenbok te alarmeren die in een dalletje aan de rand van een klein bos graasde, zo’n honderd passen links van hen.

“Wat is hij toch prachtig,” fluisterde hij.

“Ja, dat is hij zeker,” stemde Owen in. “Het zou me niets verbazen als hij dezelfde is die vader samen met ons ontdekte toen wij nog jonge kereltjes waren.”

Ewan knikte instemmend.

“Ook hij was toen een stuk jonger.”

“Dat is waar,” sprak Owen met een brede grijns op zijn gezicht.

Hij had amper gesproken of de hertenbok hief zijn indrukwekkende kop en burlde luidkeels, zijn warme adem zichtbaar in de frisse berglucht.

“Iets zegt mij dat hij een boodschap voor ons heeft,” voegde Owen toe, fronsend.


Clannad Poison Glen


Coffee by Little Foxy


Edinburgh, Schotland, Zomer 2021

John Hillman werd met een schok wakker. Een blik op de wekker op het nachtkastje zei hem dat het 5:59 uur ‘s ochtends was. Hij ging rechtop in zijn bed zitten met zijn ogen nog wazig van de slaap en keek om zich heen in het donker om vast te stellen dat hij werkelijk thuis was in zijn bed of dat hij nog in zijn droom van zonet verkeerde.


“Het was zo’n vreemde droom,” zei John tegen zijn oudere broer, Stephen.

De twee broers aten samen ontbijt in de Italiaanse coffee bar ‘Dolce Far Niente’, net om de hoek van hun adviesbureau, dat Hillman Brothers heette.

“Nou, inderdaad,” was Stephen het met hem eens, “en wat het nog vreemder maakt, is dat toen je me vanochtend het berichtje stuurde, ik het beeld voor me zag van een dalletje in de hooglanden, net zoals je net omschreef in je droom.”

Stephen’s openbaring deed een rilling over John’s rug gaan. Zijn droom droeg een boodschap dat hij nog niet kon ontcijferen.

“Wat denk je dat het betekent?” vroeg Stephen, zijn broer’s onrust aanvoelend.

“Goeie vraag. Ik weet het niet, maar weet wel dat het tot me komt,” antwoordde John en hij nam nog een hap van zijn sfogliatella.

Terwijl hij genoot van de heerlijk smakende chocolade vulling, wendde hij zijn blik naar binnen toe en begon zich de gebeurtenissen uit zijn droom te herinneren.


Binnen enkele seconden werd het dalletje bedekt door een mistige, onheilspellende sluier van duisternis.

“Dit ziet er niet goed uit,” zei Owen kalm tegen zijn broer.

“Dat ben ik met je eens,” reageerde Ewan, “Wij moeten meteen iedereen waarschuwen.”

“Ja, laten we er vandoor gaan,” sprak Owen.

De broers spoorden hun paarden aan en galoppeerden in de richting van het dorp, zonder ook maar een blik over hun schouder te werpen.


Landscape by Frank Winkler


Later die dag waren zij op weg naar de rotsen die uitkeken over de hoogvlakte waar een tiental legers van meer dan duizend man zich hadden verzameld om strijd te leveren met elkaar. De grimmige blik op hun gezicht toen zij aankwamen, verried de teleurstelling die zij voelden nadat het hen niet gelukt was om de clanhoofden te overtuigen om de vrede te bewaren die al eeuwen over dit land regeerde. Zowel Owen als Ewan wist wat het hart van de clanhoofden had vergiftigd.

“Kijk daar,” riep Owen, zijn rechter wijsvinger wijzend in de verte naar wat leek op een enorme, donkere vlaag mist die op kwam doemen en de gelederen van mannen bedekte die over de hoogvlakte verspreid waren.
“Het komt uit het dalletje,” zei Ewan.

Owen knikte. Toen ademde hij een sterke, dierlijke geur in.

“Bloed...”

“Ja, het bloed van deze jonge mannen dat straks verspild zal worden,” voegde Ewan toe.

De broers draaiden naar elkaar toe en keken diep in elkaars ogen. Toen glimlachte Ewan.

“Jij voelt het ook, hë?” vroeg hij.

“Ja, ik voel het.”


“John?”

“Hè, wat?” reageerde John terwijl hij terugkeerde naar het heden en veegde verstrooid wat chocola uit zijn mondhoek met een servet.

“Ik heb net een berichtje ontvangen van de jongens aan de overkant van de Atlantische Oceaan,” legde Stephen uit. “Het ziet ernaar uit dat iets groots staat te gebeuren.”

“Wat bedoel je?”

“De machtswellustelingen gaan het internet afsluiten en ons allemaal in het donker zetten.”
“Dat is toevallig. Ik had net een vervolg op mijn droom en ervoer iets vergelijkbaars. Het voelde eigenlijk zoals een terugblik.”

“Wat gebeurde er?” vroeg Stephen.

Hij luisterde aandachtig toen John zijn dagdroom omschreef. Tegen het einde van het verhaal, werd hij verrast door een gloeiend gevoel in zijn hart dat met de seconde sterker leek te worden.

“Dat is het, John,” uitte hij opgewonden.

“Hoe bedoel je?” vroeg John, verrast door de plotselinge uitspatting van zijn broer.

“Ik weet hoe we ze tegen kunnen houden. Kom,” sprak hij terwijl recht overeind sprong, “we hebben geen tijd om te verspillen.”


The Gael from The Best of Celtic Music


Binnen enkele minuten waren Stephen en John op kantoor. Nadat zij hun collega’s instructies hadden gegeven, zoemde het daar zoals in een bijennest. Mensen belden, hielden video call gesprekken en werkten achter hun computer.
“Dit gaat ons lukken!” riep Stephen met een grijns op zijn gezicht van oor tot oor.

“Ja, ze gaan het beleven,” deed John mee met gelijke enthousiasme.

Het duurde maar even voor alles in werking werd gezet. Zonder maar een woord te wisselen, voelden John en Stephen dat zij al eerder een vergelijkbare ervaring hadden gedeeld, in een andere tijd en een andere plaats. Net zoals toen zouden zij de pogingen van de duistere krachten afleiden zodat liefde en eenheid weer zouden heersen.


Een uur later zaten zij in John’s auto en snelden zij zich naar een aangewezen plaats in de hooglanden.

“Dit is de plek,” zei John en stuurde zijn auto de berm in.

Hij stapte uit en zou zich net naar het steile pad begeven dat naar een hoge rotswand leidde toen hij zag dat Stephen nog in de auto zat voor zich uit te staren.

“Gaat het wel, kerel?” vroeg John terwijl hij langzaam de deur aan de passagiers kant.

Stephen richtte zich op hem en glimlachte met een vochtige blik in zijn ogen.

“Nu herinner ik me het,” sprak hij kalm. “We zijn hier eerder geweest, John. Jij en ik. En het is pas nu dat ik me realiseer dat ik ook dromen zoals die van jou heb gehad. Ik weet precies wat er gaat gebeuren,” sprak hij, zijn hand op zijn hart leggend.

John volgde zijn voorbeeld en reikte hem toen zijn andere hand, die Stephen dankbaar aannam. Na enkele hartverwarmende momenten stapte Stephen ook uit de auto en liepen zij samen naar de rotswand toe.


Bee by KostaCZ


Toen zij de top bereikt hadden, stonden zij hand in hand met hun ogen dicht. Zij aan zij richten zij zich op de enorme vlakte dat voor hen uitstrekte en herinnerden zich de droom die zijn zonder het te weten voor wie weet hoe lang hadden gedeeld.


Tegelijkertijd trokken Owen en Ewan hun zwaard en hielden het omhoog met de punten tegen elkaar. Terwijl hun hart steeds meer gloeide, voelde de twee broers hoe een enorme hoeveelheid elektromagnetische energie zich opbouwde en door hun aderen stroomde naar hun zwaarden toe. De zwaarden begonnen lichtbundels uit te stralen die zich door de lucht verspreidden zoals bliksemschichten. Deze werden zo krachtig dat zij de vlakte verlichtten en de duistere mist oplosten. Wat gedoemd was in een slagveld te veranderen, veranderen in een veld gevuld met bloeiende distels waar bijen omheen zweefden. Alle ogen werden u op Ewan en Owen gericht. De clanleden legden hun wapens neer en liepen naar hun zogenaamde vijand toe. Zij namen elkaar bij de hand en vormden eindigde rijen aan gemengde tartans.


Stephen en John openden hun ogen en keken verrast naar de vlakte. Een enorme menigte van mannen, vrouwen en kinderen vormde zich zover het oog reikte, en stond hand in hand, in oneindige rijen. En, op dezelfde manier waarop Ewan en Owen hun licht hadden verspreid, verspreidden nu ook Stephen en John het liefdeslicht uit hun hart over de vlakte. Dit was maar het begin. Zij hoefden niet op hun telefoon te kijken om te weten dat over de hele wereld, mensen het werk neer hadden gelegd en hun weg hadden gevonden naar afgesproken plekken zoals deze, om de grootste flash mob in de geschiedenis te creëren, verspreid over alle landen van de wereld. Tranen van geluk stroomden over de broers hun wangen. Niemand, zelfs niet de meest kwade entiteit, kon deze eenheid verbreken. Vanaf nu zouden de mensen als één leven in een paradijs op Aarde.


Voor E. en Y. X


John Newton Amazing Grace (performed by Royal Scots Dragoon Guards)


Symboliek hert: Zachtaardigeid; Scherpe zintuigen; De lokroep van het avontuur

Symboliek bij: Wonderen; De wens dat alle levende wezens samenleven in vrede en liefde


Afbeeldingen:

‘Flay’‘ van xray70 op Pixabay

‘Coffee’ van Little Foxy op Pixabay

‘Landscape’ van Frank Winkler op Pixabay

‘Bee’ van KostkaCZ op Pixabay


Wil je ook op de hoogte blijven? Abonneer je op de Tekstschrijver nodig Blog!

Wil je meer weten over mijn diensten? Kijk dan verder op mijn tekstschrijver website of op mijn andere twee websites:


Wim Beunderman Concepting Branding Storytelling

For Love Only PublishingGearchiveerd in de categorieën: dromen, levensbeschouwing, transformatie, maatschappij, hart, bewustzijn, liefde, energie, verhalen

Voorzien van de labels: tekstschrijver, dromen, hart, liefde, energie, leven

Deel deze blog

Geef je reactie op deze blog

Abonneer op mijn blog
Categorieën