En de wind fluisterde - Aflevering 19

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op zaterdag 24 maart 2018


Glowing Embers I by Pixx


Klik hier om dit verhaal vanaf het begin te lezen!


Aflevering 19

De herinnering aan dit deel van het verhaal kwam als een klap voor Giuseppe. Opnieuw herkende hij de gelijkenis van het verhaal met zijn eigen echte liefdesverhaal. Terwijl tranen over zijn gezicht stroomden, slikte hij de brok in zijn keel weg en ging verder met Bee haar verhaal op te halen.


“Bekijk het zo, Googong,” begon Burrungai te vertellen terwijl zijn naar hem toe liep en hem bij de hand nam. “We hebben een hele dag en een hele nacht om samen door te brengen. Laten we er alles uit halen.”

De frons verdween van Googong zijn gezicht en maakte plaats voor een glimlach.

“Je hebt gelijk. Laten we onze tijd goed gebruiken.”

Zijn antwoord deed Burrungai haar schitterende witte tanden blootleggen in een prachtige glimlach die zijn hoofd deed duizelen.

“Kom,” wenkte zij, “ik neem je mee naar mijn volk en laat mijn grootmoeder de ceremonie van de eeuwige geliefden uitvoeren.”

Toen Googong haar hoorde spreken over een ceremonie trok Googong zijn wenkbrauwen omhoog. Hij overwoog haar te vragen wat dit inhield, maar iets zei hem dat hij geduld moest hebben, dus volgde hij zonder te spreken.


In het kamp van de stam in een open plek in het weelderige regenwoud, werd Googong voorgesteld aan elk lid van de stam. Toen hij iedereen ontmoet had en de stamouders hem verwelkomd hadden, leidde Burrungai’s grootmoeder hem en zijn aanstaande bruid naar een eeuwenoude vijgenboom. Daar liet zijn het stel zitten zodat zij uit kon leggen hoe de ceremonie van de eeuwige geliefden in zijn werk ging. Daarna vroeg zijn hen om te gaan staan en voerde zij de ceremonie uit. Toen zij klaar was, liet zij hen achter en liet een jongen en een meisje hen wat voedsel en water brengen, en stukken boomschors waarmee zij een slaapplaats konden creëren.


Die nacht bedreven Burrungai en Googong de liefde op een manier die verderging dan fysieke en emotionele verbinding. Geest, lichaam en ziel werden samengesmolten tot één. Door de vereniging van hun vlees werden hun zielen herenigd zoals ze dat waren vele jaren geleden, toen de tijd begon. Dit ontsluierde hun creatieve kracht. Deze kracht was een innerlijke kracht die fysieke en mentale kracht ver te boven ging. Wanneer ze op een liefdevolle en wijze manier werden gebruikt, konden ze elk wond helen en de energie die vrijkwam transformeren tot alles wat ze maar wensten, zolang het maar paste in het Grotere Plan.


Het was al vroeg in de ochtend toen zij in slaap vielen bij het geluid van de golven die het strand tegemoet rolden. De zon was ongeveer een uur geleden opgekomen toen Googong wakker werd en Burrungai naar hem zag glimlachen.

“Goedemorgen, mijn lief,” fluisterde hij slaperig, haar op zijn beurt op een prachtige glimlach trakterend. “Hoe lang ben je al wakker?”

“Lang voor jou,” giechelde Burrungai, “de zon begon maar net op te komen. Ik wou niet weer gaan slapen, want ik wou ervan genieten om naar je heerlijke gezicht te kijken nu het nog kon.”

Haar opmerking deed Googong blozen en dicht tegen haar aan kruipen. Zij kusten hartstochtelijk en genoten intens van de sensatie van elkaars strelingen. Hun harten gloeiden en voelden alsof zij zouden knappen van liefde. Toen bedreven de twee geliefden nog een laatste keer de liefde.


Een behoorlijk poos later rommelde Burrungai in een tas van boomschors en haalde een kleine kauri schelp aan een leren veter tevoorschijn. Googong had nog nooit een schelp gezien, laat staan één zo mooi als deze.

“Kijk, lieve Googong, deze is voor jou,” zei Burrungai terwijl zij de kauri om zijn nek hing.

Googong zijn hart zwol van liefde. Hij merkte amper de traan op die over zijn wang liep toen hij Burrungai’s geschenk ontving.

“Als je dit dichtbij je hart houdt, raak je nooit meer de weg kwijt. Deze heilige kauri zal je naar huis bij jouw volk leiden en jouw ziel naar zijn huis in mijn hart.”

“Dank je, lieve Burrungai. Ik zal het zeker bij me houden zo lang als ik leef.”

Toen kusten zij kort voordat Burrungai Googong meenam om haar stam gedag te zeggen en toen naar de rand van het regenwoud leidde.

“Dag Burrungai,” fluisterde Googong terwijl hij Burrungai haar haar opzij schoof en haar lippen teder kuste.
“Dag Googong, tot in het hiernamaals. Tot die tijd zullen we elkaar elke nacht ontmoeten in onze dromen.”


Dit verhaal was in Giuseppe’s hart getekend, en in zijn hart voelde hij nog steeds Bee’s aanwezigheid. Hij was blij dat hij zichzelf Bee’s verhaal opnieuw had verteld, want het herinnerde hem aan haar laatste woorden aan hem toen hij haar voor het laatst gesproken had al die jaren geleden: ‘Dag, mijn lief, tot in het hiernamaals. Tot die tijd zullen we elkaar elke nacht ontmoeten in onze dromen.’ Nu realiseerde Giuseppe zich dat, hoewel hij zich nooit de dromen over Bee herinnerde, hij haar altijd dichtbij hem voelde iedere ochtend als hij wakker werd. Het was alsof zij nog steeds bij hem was.


Toen begon hij te lachen toen hij hun gesprek op het strand bij het vuur herinnerde, nadat Bee klaar was haar verhaal te vertellen. Hij had haar gevraagd waar zij het verhaal vandaan had. Eerst had zij gezegd dat een oude Aboriginal vrouw haar de kauri schelp had gegeven met het verhaal erbij, maar nadat Giuseppe haar had gekieteld om de waarheid naar boven te halen, gaf zij toe dat zij de kauri eerder die dag gekocht had in een souvenirwinkeltje bij het strand. Het verhaal was één dat zij ter plekke had bedacht. Haar talent als verhalenverteller bleef hem verrassen, en ook daarom hield hij zo van haar. Met een rustig gevoel in zijn hart en een glimlach op zijn gezicht begon hij uit te kijken naar zijn hereniging met haar.

“Bedankt, meneer Frankston,” sprak hij hardop, “Ontzettend bedankt.”


Klik hier om Aflevering 20 te lezen!


Afbeeldingen:

‘Glowing Embers I’ van Pixx op Freeimages.com


Wil je ook op de hoogte blijven? Abonneer je op de Tekstschrijver nodig Blog!

Wil je meer weten over mijn diensten? Kijk dan verder op mijn tekstschrijver website of op mijn andere twee websites:


Wim Beunderman Concepting Branding Storytelling

For Love Only Publishing
Gearchiveerd in de categorieën: liefde, spiritualiteit, verhalen, storytelling

Voorzien van de labels: tekstschrijver, dromen, hart, ziel, liefde

Deel deze blog

Geef je reactie op deze blog

Abonneer op mijn blog
Categorieën