En de wind fluisterde - Aflevering 12

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op woensdag 22 november 2017


No Pain No Grain by Patrick Nijhuis


Klik hier om dit verhaal vanaf het begin te lezen!


Aflevering 12

Deborah staarde naar de woorden op de muur en herkende meteen de ironie daarin. De woorden op zich waren liefdevol, maar hun boodschap was hatelijk, vooral omdat de woorden in bloed waren geschreven. Het bloed van haar dierbare eksters. Voor zij er nog over na kon denken, werd het Deborah zwart voor de ogen en stortte zij neer op de houten vloer van de veranda.


Beelden verschenen voor haar innerlijk oog. Net als in haar dromen van de laatste tijd bevond zij zich weer in een graanveld. Deze keer was zij helemaal alleen. Het enige wat zij zag toen zij om zich heen keek, waren korenschoven tegen de achtergrond van een blauwe hemel. Er waren duizenden, misschien wel miljoenen, en toen ze beter keek, begon zij hun schoonheid te bewonderen. Zo perfect zoals zij ‘gemaakt’ waren door Moeder Natuur, vond zij. Zij genoot van hoe het koren als een zee van goud in beweging werd gebracht door de wind. Toen luisterde zij aandachtig naar het gefluister van de wind:

“Je bent mooi precies zoals je bent. Onthoud dat altijd...”

Daarna vervaagde het gefluister tot een geroezemoes van stemmen om haar heen. Op dat moment kwam zij weer bij bewustzijn en zag hoe Dougie haar gezicht aan het likken was.


“Gaat het met je, meisje?” klonk een vrouwenstem.

Deborah keek naar links en zag de vrouw van het bejaarde stel dat naast haar woonde naast haar knielen. Het was toen dat zij besefte dat zij flauw was gevallen.

“Oh, ik denk het wel,” antwoordde Deborah terwijl zij Dougie, die nu op haar borstkas stond, aaide.

“Nou, je ziet er wel goed uit,” zei de vrouw haar man en legde een hand op haar schouder. “Denk je dat je rechtop kunt zitten?”

Deborah knikte van wel en begon toen omhoog te komen.

“Hoe voelt dat?” vroeg nog een buurvrouw.

“Goed, ik voel me goed nu. Bedankt voor jullie hulp.”

“Graag gedaan,” zei de oude man, “Wij hoorde geschreeuw en rende naar buiten om te zien wat er aan de hand was.”


Toen Deborah dit hoorde, keek zij instinctief naar de zijkant van het huis om het bericht te zien dat haar flauw had laten vallen. Haar ogen werden groter en zij moest een keer diep ademen om niet opnieuw te gaan schreeuwen. Dit was een slecht begin van de dag, zei zij in zichzelf en vroeg zich af wie daarvoor verantwoordelijk was.

De oude man zag de vragende blik op haar gezicht.

“Jean,” begon hij te vertellen terwijl hij naar zijn vrouw blikte, “zag gisteravond iemand gekleed in een ‘hoodie’ op jouw terrein rondsluipen.”

“Ja, we waren net van plan om je het te vertellen toen je begon te schreeuwen,” voegde Jean toe bij wijzen van verontschuldiging.

Deborah wendde haar blik van de muur en keek weer naar haar buren. Even vroeg zij zich af of zij het incident met de schelp met hen zou delen, maar iets diep van binnen raadde haar dat af. Zij voelde zich nog wankel en op dit moment vertrouwde zij niemand. Nu zij eraan dacht, had zij in lange tijd niemand vertrouwd behalve haar vader.


“Hey Debbie!”

Een stem uit het verleden schudde Deborah uit haar gedachten. Het klonk zo bekend en tegelijkertijd misplaatst. Nieuwsgierig keek zijn naar het pad van houtsnippers dat van de voortuin om het huis en naar de achtertuin leidde. Zij kneep haar ogen dicht vanwege het zonlicht en het duurde even voor zij kon zien wie naar hen toe liep.

“Jenny,” zuchtte zij verrast toen zij haar zuster die zij in lange tijd niet had gezien herkende.Klik hier om aflevering 13 te lezen!Afbeeldingen:

‘No Pain No Grain‘ van Patrick Nijhuis op Freeimages.comWil je ook op de hoogte blijven? Abonneer je op de Tekstschrijver nodig Blog!


Wil je meer weten over mijn diensten? Kijk dan verder op mijn tekstschrijver website of op mijn andere twee websites:


https://wimbeunderman.com

https://forloveonlypublishing.com
Gearchiveerd in de categorieën: schrijven, verhalen

Voorzien van de labels: tekstschrijver, dromen

Deel deze blog

Geef je reactie op deze blog

Abonneer op mijn blog
Categorieën