De mooiste dag van mijn leven

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op donderdag 5 oktober 2017

Snowy Winter Night by ak girl


Vele jaren geleden, in een mijndorpje in het noorden, lag een pasgeboren jongetje ziek met een longontsteking in zijn ziekenhuisbedje. Terwijl de wind buiten in de fjord joelde, snakte hij naar lucht en verlangde naar de liefdevolle warmte van zijn moeder. Waar was zij? Hij voelde haar wel degelijk, zelfs al was zij niet dichtbij, net zoals hij de geruststellende trilling van zijn vaders stem hoorde. Waarom kon hij dan niet beslissen of hij wel wou leven?


Johann Sebastian Bach Air


Adem in, kleintje

Haal diep adem

Laat de levenslucht je longen vullen

Laat de liefdesenergie door je aderen stromen

Adem in


Of het de stem was diep van binnen die hem deed kiezen voor het leven, zullen we nooit weten, maar het jongetje haalde diep adem. In en uit ademde hij, en na een paar dagen werd hij uit het ziekenhuis ontslagen en overgedragen aan zijn liefhebbende vader en moeder. Het voelde goed om in leven te zijn, besloot hij iedere ochtend als hij wakker werd in de rieten wasmand die als ledikant diende. Ik ben blij dat ik hier ben, zei hij in zichzelf met een gloeiende sensatie in zijn hart. Als zijn moeder hem zag, moest zij lachen van vreugde. Zij kwam er gauw achter dat hij een tevreden ventje was, dat gemakkelijk te troosten was en dat zowel alleen als in gezelschap gelukkig kon zijn.


De dagen gingen voorbij en werden jaren, en de jongen groeide met vertrouwen. Ergens wist hij waarom hij hier op deze aarde was, en toch werd hij geregeld geplaagd door verkoudheden en griep die hem een zere keel bezorgde en hem deden hoesten. Dit bracht een gevoel van onzekerheid, een gevoel van machteloosheid. En, ook al mocht hij net zo graag rennen en spelen als de andere jongens, viel het hem op dat zijn longen veel te verduren hadden. Maar de jongen ging door. Hij viel, stond op en leefde zijn leven als ieder ander. Hij accepteerde de verkoudheden die hij vaak had als iets wat bij het leven hoorde.


Het was pas toen hij achter in de veertig was dat hij de diepere betekenis ontdekte. Hij werd meer en meer bewust van de gebeurtenissen die aan de verkoudheden, zere keel en piepende ademhaling voorafgingen. Zij hadden altijd iets te maken met het bang zijn om te doen wat hij het allerliefst wou doen. Hij voelde zich dan onzeker hij aarzelde en ging geloven dat er geen grote dingen voor hem opzij waren gelegd. Het was een overtuiging ontstaan uit angst. Een angst om te leven.


Toch, toen hij zich dit realiseerde, werd hij bewust van de vele keren dat hij succes en voorspoed had ervaren in zijn leven. Hij kreeg zijn deel net zoals anderen. Hij hoefde dit alleen meer te waarderen. En dus deed hij dat. Hij leefde meer vanuit dankbaarheid, vanuit waardering voor de zogenaamde kleine dingen in het leven. Het hielp. Hij raakte vervuld van een verlangen naar het leven.


Swiss Mountain by G Schouten de Jel


Tegenwoordig voelt hij zich al het goede waardig. Hij neemt de tijd om meer van het leven te genieten. Om al het goeds dat tot hem komt te vieren. Zijn verkoudheden zijn nagenoeg verdwenen, net als het benauwde gevoel in zijn longen en keel. Elke dag wordt hij vergezeld door een gevoel van betekenis en met dromen in zijn hart. Hij voelt dat hij hier hoort te zijn om een vervuld leven te leiden, puur voor zichzelf. En als je hem zou vragen wat de mooiste dag van zijn leven zou zijn, dan zou hij even wachten met antwoord geven. In zijn geest zou hij vragen: Toen mijn zoons werden geboren? De dag waarop ik mijn lieverd ontmoette? Of...? dan zou hij zeker ophouden zich dit af te vragen en resoluut antwoorden:

“De dag waarop ik werd geboren.”

Want, het was op de dag van zijn geboorte dat hij de liefde in haar fysieke vorm ontmoette: het leven. En door het leven leerde hij elke dag de liefde iets beter kennen, met nieuwe dromen in zijn hart en een glimlach van vreugde op zijn gezicht.


Ik ben het leven

Er is maar één reden waarom je hier bent

Je bent in leven om de liefde te kennen

Luister, voel, zie, ruik, proef, leef

En weet dat je geliefd bent

Altijd


The Carpenters Top Of The WorldAfbeeldingen:

‘Swiss Mountain’ van G Schouten de Jel op Freeimages.com

‘Snowy Winter Night’ van Ak-girl op Freeimages.comWil je ook op de hoogte blijven? Abonneer je op de Tekstschrijver nodig Blog!


Wil je meer weten over mijn diensten? Kijk dan verder op mijn tekstschrijver website of op mijn andere twee websites:


https://wimbeunderman.com

https://forloveonlypublishing.com
Gearchiveerd in de categorieën: transformatie, zelfinzicht, bewustzijn, liefde

Voorzien van de labels: tekstschrijver, dromen, hart, liefde, energie, aarde, verlangen

Deel deze blog

Geef je reactie op deze blog

Abonneer op mijn blog
Categorieën