Daar komt de Zon

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op vrijdag 1 juni 2018


The Call by Mario Magallanes


Klik hier om de serie vanaf het begin te lezen!


Deel 5 van de Helena Serie


“Ohhh,” zuchtten Helena en Marlon toen de meest schitterende zon die zij ooit hadden gezien voor hen verscheen.

Zij staarden naar de zon, om het te zien transformeren in een glimlachend vrouwengezicht zo vol van liefde dat het hun ogen vulde met tranen. Een warme, zachte stem sprak.

“Lieve kinderen, ik heet Tamar. Kom alsjeblieft dichterbij.”

De twee vrienden deden wat van hen gevraagd werd.

“Mijn naam is Helena,” zei Helena zonder enige aarzeling.

“En ik heet Marlon,” voegde Marlon toe met gelijke enthousiasme.

“Ja, dat weet ik, mijn kleine wijzen. Ik heb jullie van boven in de gaten gehouden sinds de dag dat jullie geboren werden.”

“Verwachtte je ons, Tamar?” vroeg Helena.

Tamar glimlachte.

“Ja, ik verwachtte jullie inderdaad. Net zoals de mensheid mij al duizenden jaren verwacht.”

“Dus jij bent de lang verwachte Zon,” zei Helena tot haar eigen verbazing, omdat de woorden niet voelden als haar eigen.

“Ja, dat ben ik,” antwoordde Tamar, “en voor de mensen uit de oudheid ben ik Sirius.”


Alan Parsons Project Sirius


Uit een diep gevoel van kalmte, bleven de twee jonge kinderen aandachtig luisteren naar wat Tamar te zeggen had, alsof zij hun hele leven al hiernaar uitgekeken hadden.

“Op Aarde ben ik verschenen en verschijn ik nog steeds in vele verschillende vormen.”

Tamar was nog maar net klaar met spreken toen haar gezicht heel even verdween, en een ander gezicht er voor in de plaats kwam.

“Oma!” zuchtte Helena.

Tamar verscheen weer.

“Ja, ik was zij,” bevestigde zij, “en ook het jonge eikje.”

Helena glimlachte terwijl zij haar hart voelde gloeien als nooit tevoren.

“Ik wist het,” fluisterde zij.


Canopy by John Bevan


“En, omdat jullie dit weten, wil ik dat jullie dit ook weten,” vervolgde Tamar. “Vanaf het begin van de mensheid, hebben mensen over de hele wereld naar de hemel gekeken in verwachting van iemand die hen zal redden.”

“Bedoel je mensen zoals Jezus en Mohammed?” vroeg Marlon.

“Jazeker, Marlon. Deze verlossers en messiassen hebben wel degelijk mensen ingewijd in de weg van de Liefde, of de weg naar binnen, zoals het ook bekend staat.”

Helena knikte. Op een of andere manier klonk haar dit allemaal bekend, ook al had zij hier nooit over gehoord of gelezen.

“Toch realiseren mensen zich zelden dat zij zelf verlossers zijn. Jullie zijn één voor één ingewijd in de weg naar binnen op de dag dat jullie geboren werden. Het is jullie collectieve geboorterecht. Een eeuwige verbinding met de goddelijke creatiekracht die jullie in staat stelt om het paradijs te cocreëren.


U2 Rejoice


“Zoals het in de Hemel is, is het op Aarde,” zei Helena toen zij de diepere betekenis ervan doorgrondde.

“Ja,” sprak Tamar, “en zo binnen, zo buiten,” voegde zij eraan toe. “Hoewel je je soms machteloos kunt voelen, en niet in staat voelt om verandering te creëren, laat staan wonderen verrichten, onthoud dat je altijd een enorme kracht tot je beschikking hebt: zelfcreatie.”

Marlon en Helena glimlachten allebei, wetend wat hiermee bedoeld werd.


“Door jezelf te helen, zal je de weg terugvinden naar de weg van de Liefde en een verandering in jezelf teweegbrengen. Doordat alles met elkaar is verbonden, heeft alles invloed op elkaar. Jullie ogenschijnlijk kleine veranderingen aan jullie zelf beïnvloeden de wereld om jullie heen en kunnen zelfs leiden tot veranderingen met vergaande gevolgen.”

Tamar keek toen naar Marlon met een liefdevolle glimlach op haar gezicht.

“Je voelt het, hè, Marlon?” vroeg zij.

Marlon glimlachte terwijl tranen van blijdschap onbeschaamd over zijn wangen stroomden.

“Ja,” knikte hij.

“Door vanmiddag je pijn te accepteren, kon je het loslaten en transformeerde je je tot een krachtiger mens. Misschien ben je je hiervan nog niet bewust, maar dit zal bijdragen aan de transformatie van je vader en die van anderen.”


Dandelion by M Nota


Opnieuw knikte Marlon. Helena glimlachte naar hem en toen naar Tamar.

“Wat je ons zegt, Tamar, is dat we allemaal cocreators zijn. Klopt dat?”

“Ja, dat klopt, Helena. De fysieke wereld kent vele vormen en een grote diversiteit aan soorten, mensen, overtuigingen en meningen, maar de essentie is altijd liefde. In het leven gaat ieder van ons zijn eigen weg, maar samen volgen wij de weg van de Liefde.”

“Hoe weten we wanneer wij de weg van de Liefde volgen?” vroeg Helena.

“Let op de tekens, die wijzen je de weg,” antwoordde Tamar.

Marlon en Helena keken haar allebei met een vragende blik aan.

“De tekens vind je overal, soms zijn ze verborgen in het volle zicht. Ze zijn er in de vorm van een dier dat je pad kruist, wat zaadpluisjes die hun weg vinden naar je mouw, een plotselinge verandering van windrichting, of de glimlach van een vreemdeling. Maar jullie hoeven je geen zorgen te maken, kleintjes. Jullie herkennen ze wel, want jullie hebben ogen die zien en oren die horen.”

Marlon en Helena knikten samen uit herkenning.


“Nu is de tijd gekomen om jullie beiden gedag te zeggen,” sprak Tamar. “Ga zo door. Jullie zijn goed bezig, mijn Zonnetjes. Binnenkort neem ik weer contact met jullie op. Tot die tijd moeten jullie dit onthouden: liefde is wat we zijn,” sprak zij met een stralende glimlach op haar gezicht en verdween toen.

Zij openden hun ogen en schrokken van een mannenstem achter hen.

“Marlon, iets zei me dat ik je hier zou vinden.”

“Papa!” riep Marlon van geluk terwijl hij zich omdraaide en zich in zijn vaders armen stortte.

“Alles komt goed,” zei zijn vader terwijl hij Marlon stevig vasthield.

“Ja, papa,” zei Marlon huilend van opluchting.

Op hetzelfde moment werd Helena’s aandacht getrokken tot het jonge eikje dat nu al meer dan een meter hoog stond.

“Liefde is wat we zijn,” fluisterde zij vreugdevol.


Doe je met me mee? Lezing Liefde Is Wat We Zijn

Misschien vraag je je af hoe dit verhaal verdergaat? Nou, eigenlijk weet ik het niet. Deze serie kwam tot leven door John Mellencamps inspirerende nummer ‘Now more than ever’. Zoals altijd, toen ik naar de woorden luisterde, werd mijn innerlijk oog overspoeld door beelden. Deze transformeerde ik tot een verhaal dat mij vulde met een diep gevoel dat ik geleid werd door iets veel groter dan ik.


Vlak daarna kwam ogenblikkelijk de inspiratie voor de andere vier delen. Deze schreef ik moeiteloos en met veel emotie. Voor mij betekende dit dat ik deed wat ik voorbestemd was om te doen. Ik vertelde de wereld wat ik al voelde toen ik de allereerste keer ademhaalde. Dat liefde is wat we zijn. Ook legde ik uit dat we de wereld kunnen veranderen door onszelf te veranderen. Toch, ondanks deze kennis en mijn ervaring, heb ik nog veel onbeantwoorde vragen.


Ik gis dat jij ook met veel vragen zit. Daarom nodig ik je graag uit voor een interactieve lezing zowel in levende lijve als online waarin ik uit zal wijden over de Helena Serie en met je zal bespreken wat het werkelijk betekent om de weg naar binnen te volgen als individu en de weg van de Liefde als een collectief.


Doe je met me mee? Stuur een e-mail naar info@tekstschrijvernodig.nl of laat hieronder een bericht achter als je je wilt aanmelden voor deze lezing, en ik neem gauw contact met je op. Samen kunnen we een nieuw verhaal ‘schrijven’. Samen kunnen we de wereld in positieve zin veranderen, net zoals Helena en Marlon.


Gabriel Fauré Requiem: In Paradisum


Afbeeldingen:

‘The Call’ van Mario Magallanes op Freeimages.com

‘Canopy’ van John Bevan op Freeimages.com

‘Dandelion’ van M Nota op Freeimages.com


Wil je ook op de hoogte blijven? Abonneer je op de Tekstschrijver nodig Blog!

Wil je meer weten over mijn diensten? Kijk dan verder op mijn tekstschrijver website of op mijn andere twee websites:


Wim Beunderman Concepting Branding Storytelling

For Love Only Publishing
Gearchiveerd in de categorieën: levensbeschouwing, transformatie, persoonlijke groei, zelfinzicht, hart, bewustzijn, liefde, spiritualiteit, verhalen, storytelling

Voorzien van de labels: tekstschrijver, hart, liefde, aarde, lezing

Deel deze blog

Geef je reactie op deze blog

Abonneer op mijn blog
Categorieën